Programi

"Raje sem cel kot dober.” - C. G. Jung

Pripravila sem dva programa z vajami, ki jih uporabljam pri psihoterapiji. Namenjena sta:

 

  • pripravi na vključitev v psihoterapijo.

Za tiste, ki še razmišljate o vključitvi v psihoterapijo in bi radi izvedeli, kako izgledajo njeni delčki, če bi radi spoznali osnovne ideje, na katerih temelji sodobna integrativna relacijska psihoterapija, če bi radi osvojili osnovne spretnosti, ki jih uporabljamo v prvih fazah psihoterapevtskega procesa, ali pa če bi radi videli, kako izgleda in govori vaša bodoča psihoterapevtka ;-).

 

  • podpori psihoterapevtskemu procesu.

Za tiste, ki ste že vključeni v psihoterapijo, ne glede na modaliteto in bi radi vadili pogosteje. Verjamem, da takšne ali podobne tehnike večina psihoterapevtov uči svoje kliente, vendar pa je učenje tehnik na seansi odvisno od poteka vsakega psihoterapevtskega procesa posebej. Včasih pride kakšen od posnetkov prav tudi med dvema seansama, med počitnicami, dopusti in prazniki, ko terapije ni na urniku.

 

  • utrjevanju in/ali osvežitvi spretnosti po zaključku psihoterapije.

Za tiste, ki ste že dosegli cilje, zaključili s psihoterapevtskim procesom, pa bi radi poglobili in razširili svojo stabilnost.

 

Program za čustveno stabilnost

Vsebuje posnetke (za sproščanje z dihanjem, progresivno mišično relaksacijo, zavedanjem telesa, prizemljevanje skozi pet čutov in gibanje ter vaji za ustvarjanje ter uporabo varnega kraja) in tabelo za beleženje počutja in doseganja ciljev.

Program za razvijanje sočutja do sebe

Vsebuje posnetke za razumevanje in uporabo pojma sočutja v psihoterapiji ter vodene imaginacije za raziskovanje odnosa do sočutja ter vaje za izgradnjo sočutja do sebe.